Tuindecoratie
Fakkels & Kaarsen
Vogelhuisjes & vogelvoerhouders
Vuurkorven & Haardhout
Webshop
Leuke links
Partnersites
Contact Tuin-decoratie
Blog artikelen
Zonnepanelen ja of nee?
Het tuinhuis; de praktische tuindecoratie
Tips voor verlichting in je tuin
Genieten van het buitenleven
Waarom is het slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?
Bomen voor in kleinere tuinen
Groeiende haagplanten en geldbomen in jouw tuin
Tuin-decoratie
Tuindecoratie & Tuinsfeer
Buitensfeer & Tuincadeautjes
Waarom is het slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?


Waarom is het slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?


Veel woningen beschikken over een buitenkraan. Is dit bij u ook het geval? Dan hoeft u in de zomermaanden niet constant naar binnen te lopen om water te halen. Handig toch? Bovendien is het natuurlijk makkelijk wanneer u bijvoorbeeld uw tuin wilt sproeien met behulp van een sproeier of tuinslang. U kunt de slang makkelijk aansluiten op de buitenkraan, waardoor u niet meer helemaal naar binnen moet. Hierdoor wordt het binnen ook niet zo’n rommeltje. Toch kan een buitenkraan ook nadelig zijn, zeker wanneer u deze in de winter niet afsluit. Maar waarom is het eigenlijk slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?

Lekkage door vorst
Wanneer u in de wintermaanden uw buitenkraan niet afsluit, kan uw waterleiding springen. Hoe? Doordat het water in de leiding van de buitenkraan bevriest. Als water bevriest, zet het uit. Dit kan ervoor zorgen dat de waterleiding springt. Indien de kraan niet is afgesloten, is het logische gevolg een lekkage. Indien u de toevoer naar de buitenkraan afsluit en het water uit de leiding laat lopen, hoeft u niet langer bang te zijn voor een lekkage als gevolg van een gesprongen waterleiding.

Hoe sluit u de buitenkraan af?
Heeft u de buitenkraan nog nooit eerder afgesloten? Dan weet u mogelijk niet hoe u dit moet doen. Geen paniek, het is vrij eenvoudig. Doorgaans zit er namelijk altijd een afsluitkraan tussen de buitenkraan en de hoofdkraan. Door deze kraan dicht te draaien, wordt er niet langer water aangevoerd naar de buitenkraan. Vergeet vervolgens niet het water uit de leiding naar de buitenkraan te laten lopen, anders heeft het alsnog geen effect.

Gesprongen waterleiding
Heeft u uw buitenkraan niet afgesloten en is uw leiding gesprongen? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter kan de lekkage aan uw waterleiding namelijk snel verhelpen. Ga niet zelf proberen het lek te dichten, want de kans is groot dat u dit niet op de juiste wijze doet. Hierdoor wordt het probleem vaak alleen maar erger en dat is bij inschakelen van een loodgieter niet het geval.