Tuindecoratie
Fakkels & Kaarsen
Vogelhuisjes & vogelvoerhouders
Vuurkorven & Haardhout
Webshop
Leuke links
Partnersites
Contact Tuin-decoratie
Blog artikelen
Zonnepanelen ja of nee?
Het tuinhuis; de praktische tuindecoratie
Tips voor verlichting in je tuin
Genieten van het buitenleven
Waarom is het slim om uw buitenkraan in de winter af te sluiten?
Bomen voor in kleinere tuinen
Groeiende haagplanten en geldbomen in jouw tuin
Tuin-decoratie
Tuindecoratie & Tuinsfeer
Buitensfeer & Tuincadeautjes
Zonnepanelen ja of nee?

Zonnepanelen kopen is natuurlijk niet iets wat je zomaar doet.

Het is een grote inverstering en het is belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over de voor en nadelen en de verschillende mogelijkheden wat betreft de aanschaf van zonnepanelen. Wij zetten wat belangrijke informatie voor u op een rijtje en beschrijven kort een aantal zaken waar je op moet letten.

De voordelen

Het grootste voordeel van zonnepanelen is natuurlijk dat je minder energiekosten hebt. De energie die de zonnepanelen opwekken, is gratis. De zon schijnt toch!

Daarnaast ben je veel bewuster bezig en verbruiken huishoudens met zonnepanelen gemiddeld minder stroom. Dat betekend dus niet alleen minder kosten, maar ook beter voor het milieu. Al helemaal omdat zonnepanelen geen CO2 uitstoten en daardoor niet bijdragen aan luchtvervuiling, zoals traditionele brandstoffen.

De nadelen

Eerlijk is eerlijk, die zonnepanelen op de daken zien er misschien niet altijd even mooi uit. Het is belangrijk dat u een goede installeur aannneemt, die de zonnepanelen zo netjes en recht mogelijk neerlegt. Soms worden ze namelijk scheef gelegd en dat ziet er natuurlijk erg rommelig uit. En ander nadeel kan zijn dat de verzekering van je huis iets omhoog kan gaan. Ook is het natuurlijk niet de fijnste plek om schoon te maken… Maar de zonnepanelen hebben wel degelijk goed onderhoud nodig.

Waar moet je opletten?


Een paar belangrijke punten waar je op dient te letten voor het aanschaffen van zonnepanel is bijvoorbeeld de capaciteit van de zonnepanelen. Deze capaciteit wordt bij zonnepanelen uitgedrukt in Wattpiek (afgekort Wp) een zonnepaneel met bijvoorbeeld 280 Wp lever u meer op dan een zonnepaneel met 240 Wp. Ook is het handig om meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken. En onze laatste tip is kijk niet naar de prijs per zonnepaneel. Maar kijk naar de capaciteitseenheid!


Laat u altijd goed informeren door een gespecialiseerde.